En vän för livet!

Den 2012/03/05, i Blogg, av Micke

  För drygt en månad sedan såg jag en bild på en liten hund på internet. Hemsidan som hunden fanns på heter Hundarutanhem.se. Bilden på hunden där på nätet fångade liksom upp oss här hemma på något sätt, de där snälla bruna ögonen på bilden såg så ledsna ut. Tanken på att få ge denna [...]

 

För drygt en månad sedan såg jag en bild på en liten hund på internet.

Hemsidan som hunden fanns på heter Hundarutanhem.se.

Bilden på hunden där på nätet fångade liksom upp oss här hemma på något sätt, de där snälla bruna ögonen på bilden såg så ledsna ut.

Tanken på att få ge denna lilla krabat ett hem där han kunde få känna sig trygg och älskad blev mer och mer verklig, och vi skickade iväg en adoptionsansökan till ”Hundar utan hem”. På min födelsedag den 16 februari ringde telefonen och vi blev erbjudna att adoptera den lille hunden, som hade fått namnet Arnie.  Snacka om att lyckan var stor här hemma!

Arnie befann sig på ett jourhem i Stockholm efter en lång resa från Irland. Vi fick reda på att han hade hittats i Dublin och att han bara hade en halv svans. Vi fick också reda på att trots motgångar för den lille killen var han för det mesta väldigt glad och tillgiven ändå och han viftade gärna på den där halva svansen.

Vi åkte och hälsade på honom och i samma stund som jag såg in i de där bruna fina hundögonen visste jag att jag hade fått en vän för livet.

Nu har lille Arnie kommit ”hem” på riktigt och han har bott här i 2 veckor.

Han älskar att busa, träna, vara ute och leka med de andra hundarna i kvarteret, och han älskar att mysa på soffan på kvällarna. Lille Arnie är verkligen en helt fantastisk liten hund och kärleken till honom växer för varje dag. Jag kan inte förstå att någon övergivit honom och att han inte längre var önskad.

 

Tyvärr finns det allt för många hemlösa hundar i vår värld. Trots att det finns många hundar som lider så finns det också fantastiska människor som hjälper hundratals hundar till nya hem, då tänker jag på organisationerna ”Dogs Aid” och vår svenska organisation, ”Hundar utan hem”. Vilka hjältar!

Om man någon gång funderar på att skaffa en hund så kolla in på hundarutanhem.se. Kanske hittar Du också en vän för livet där. Att adoptera Arnie är ett beslut som jag aldrig kommer att ångra!

Tänk bara på att det är ett stort beslut att skaffa hund, det krävs både tid och stort engagemang, hunden blir ju en ny medlem i familjen.

Ha en fin vecka mina vänner

STOR KRAM!

 

 

Ett svar på En vän för livet!

  1. Lisa says:

    Gud vad fint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Letar du efter något?

Testa sökfältet nedan:

Hittar du inte det du letar efter? Lämna en kommentar eller skicka ett e-post så hör vi av oss!