Nytt år, Birkabåt och släkthistoria

Den 2012/01/09, i Blogg, av Micke

Hej och hallå Bloggers! Nu är vi hemma från våra 4 kryssningar på Birka och idag har jag tagit tag i det “normala” livet, med disk, tvätt och storhandling. Vilka fina kryssningar vi hade, och wow vad glada vi blev av att så många ville åka med på kryssen vår våran skull! Tack för det! [...]

Hej och hallå Bloggers!
Nu är vi hemma från våra 4 kryssningar på Birka och idag har jag tagit tag i det “normala” livet, med disk, tvätt och storhandling. Vilka fina kryssningar vi hade, och wow vad glada vi blev av att så många ville åka med på kryssen vår våran skull! Tack för det!

Har i kväll tittat på ett avsnitt av “På väg till Malung” som sänds på SVT. Jag tyckte och ena sidan att programmet var ganska underhållande men och andra sidan så ligger det ganska lite fokus på just själva dansbanden och danskulturen och dansarna. Det hade varit intressant att följa både de “roliga” karaktärerna fast kanske även dansklubbar, arrangörer och kanske ha med lite debatter om läget i Dansbandssverige. Hur man än vänder och vrider på det så har i alla fall programmet många tittare och glädjen över att vara i Malung når ut till folk som kanske inte dansar så ofta, vilket i sin tur kanske gör att de tar sig ut på dans lite oftare. Här skulle det vara väldigt intressant att höra er åsikt om programmet om ni över huvud taget följer det eller har sett det någon gång. Så, vad tycker Ni?

Har för övrigt också fått reda på idag av en släkting som släktforskar att min farfars farfar vann en spelmanstävling på Skansen i början av förra seklet, min släkt härstammar från Skåne och det måste ha varit långt att resa till Stockholm på den tiden, Ibland skulle man vilja resa i tiden. Hade varit så kul att se och höra honom spela på sin fiol. Kan inte låta bli att vara lite stolt över min gamla farfarsfarfar ändå :)

Fick även reda på att två andra släktingar hade drunknat i Trelleborgs hamn för länge sen, typ i mitten på 1800 talet, kanske inte lika rolig information men häftigt på något sätt att veta lite om sina förfäder. Det kanske förklarar varför jag är lite reserverad för att vara på sjön.

Nu är klockan mycket och det är alldeles tyst och stilla här hemma och mitt te i koppen börjar ta slut så jag säger Godnatt för den här gången.

Vi hörs snart.
Kram på er mina vänner.
Micke

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Letar du efter något?

Testa sökfältet nedan:

Hittar du inte det du letar efter? Lämna en kommentar eller skicka ett e-post så hör vi av oss!